Mijn naam is…

… Vivian Bak en ik woon met mijn twee kinderen en onze kat in het mooie Doesburg. Als moeder van een zoon die prematuur geboren is en een dochter met een koemelkeiwitallergie weet ik hoe het voelt als leren eten/drinken bij je kind niet vanzelfsprekend is. De machteloosheid, zorgen en frustratie die je daardoor kunt hebben als ouder kun je je alleen maar voorstellen als je het zelf hebt meegemaakt. Deze ervaringen helpen me daarom enorm in mijn werk als preverbaal logopedist. Persoonlijke aandacht en herkenning en erkenning van het probleem zijn zó belangrijk. Waar ik zelf met mijn eigen kinderen soms ervaren heb dat ik van het kastje naar de muur werd gestuurd en voor mijn gevoel veel zelf heb moeten uitvogelen, wil ik nu voor de ouders die bij mij aankloppen dat zij zo snel mogelijk de hulp krijgen die nodig is voor henzelf en hun kind. En dat kan zowel preventief als probleemoplossend. Inmiddels zijn mijn kinderen 11 en 16 en eten ze me de oren van het hoofd, dus dat is goed gekomen, maar als ik vroeger de kennis had gehad die ik nu heb, had dat veel tijd en ellende gescheeld. Die kennis deel ik dus graag met jou!


Ik ben in 2002 begonnen als all round logopedist, maar al snel ben ik me gaan richten op de behandeling van kinderen. Sinds 2007 is hier de preverbale logopedie (eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen) bij gekomen. Hier ligt echt mijn hart, waardoor dat deel van mijn werk zich steeds verder uitbreidde, totdat ik 3 jaar geleden besloot om me alleen nog maar met de prelogopedie bezig te houden. Heerlijk, ik doe dit werk met zoveel plezier!

Mijn praktijk is een eenmanszaak die is gevestigd in Doesburg en ik rij met mijn Suzuki Swift door de omgeving om mijn behandelingen te doen die vaak aan huis plaatsvinden, wat heel fijn is, omdat het kind op die manier niet meer belast wordt dan strikt noodzakelijk. Sinds de Corona-lock downs heb ik ontdekt dat sommige behandelingen ook prima online kunnen plaatsvinden. Dat werkt vaak heel efficiënt en laagdrempelig. Daarnaast werk ik op maandag op de kinderafdeling en de neonatologie van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Een hele leuke afwisseling en aanvulling op het werk dat ik doe vanuit mijn praktijk.

Dingen die ik graag doe wanneer ik even niet met werk bezig ben zijn bijvoorbeeld wandelen. Bij voorkeur in het bos. Dat is voor mij echt dé plek om even op te laden. Daarnaast hou ik erg van lezen. Soms werkgerelateerde boeken en vaak ook boeken rondom persoonlijke ontwikkellijk. Ik vind het erg belangrijk om me te blijven ontwikkelen; als logopedist, maar zeker ook als individu. Dat zorgt er namelijk voor dat ik voor mijn omgeving weer van grotere meerwaarde kan zijn en daar word ik blij van 🙂

Contact opnemen met Vivian?

info@prelogopedievivianbak.nl
06-51889177